O podjetju Aleja soft

ALEJA soft d.o.o. je podjetje za računalniški inženiring, izobraževnje in trgovino, ustanovljeno v aprilu 1993. Z izdelavo računalniških programov se ukvarjamo od leta 1989, ko smo odprli obratovalnico ALEJA. Že od vsega začetka smo pokrivali dve področji:

Ekipa

Aleš Jurančič Direktor
Matej Jurančič Back-end, Android dev
Barbara Kos Podpora
Andrej Miklavčič Front-end dev

Splošni podatki

1989

Odprli smo obratovalnico Aleja. Programi za prevajanje besedil

Od prvih začetkov poizkusa prenosa knjižnih izvedb slovarjev v elektronsko obliko in izdelavo prvih iskalnih programov smo v letu 1990 prvič predstavili Integriran računalniški paket za pomoč pri prevajanju tujih besedil.

1993

Ustanovljeno podjetje ALEJA soft d.o.o.

Že od začetka smo se posvetili razvoju izobraževalnih programov: Za predšolske otroke smo pripravili dva programa: Liki in barve – razvoj domišljije in ustvarjalnosti zbirke ALMA Tudi malčki znamo brati – program za učenje branja.

Osnovnošolcem sta bila namenjena programa iz zbirke ALMA: Moja prva števila – matematika za 1. razred OŠ MARA – MAtematika za RAzredno stopnjo.

Še bogatejši po obsegu obravnavanih vsebin je bil program MERI, ki je pokrival naloge s področja merjenja za kar deset količin: dolžina, ploščina, prostornina, kot, čas, masa, hitrost, denar, temperatura in gostota. Program so lahko uporabljali učenci v vseh razredih osnovne šole.

1995

Razvoj programov za socialno – varstveno področje:

Sprejemna pisarna, Otroški dodatki, Zavarovanje, Pomoč na domu.

1997

Spletne rešitve

Z izdelavo enostavnih spletnih strani smo začeli relativno zgodaj, z leti pa smo ponudbo razširili na spletna mesta vseh vrst in velikosti. Nudimo celostno ponudbo, od načrtovanja, oblikovne zasnove, izdelave do gostovanja in vzdrževanja.

2000

Programi za podporo odločanju

Kot inovativno in mlado podjetje, usmerjeno k iskanju novih rešitev, smo v letu 2000 pričeli z razvojem računalniških programov za podporo procesu odločanja.

2009

Rešitve za pametne mobilne naprave

Leta 2009 smo začeli razvijati tudi rešitve za pametne mobilne naprave, najprej na HP dlančnikih in nato na e-bralnikih Sony.

2014

Mobilna aplikacija za pomoč na domu

V okviru paketa za pomoč na domu smo razvili sodobno mobilno aplikacijo za pametne telefone Android. Sistem uporablja tehnologijo NFC za kar najenostavnejši vnos na terenu.